КАЛЕНДАРЕН ПЛАН

Назад към Календарен план

Дейност: Областен конкурс - изложба по приложно и изобразително изкуство „От Коледа до Васильовден”


Във връзка с коледните празници, Общински детски комплекс-Ямбол организира областен конкурс - изложба по приложно и изобразително изкуство „От Коледа до Васильовден”.Конкурсът се провежда всяка година и има за цел да съхрани и популяризира българските народни обичаи, да стимулира интереса на участниците към богатото наследство на народното приложно изкуство и творчество.РЕГЛАМЕНТ:В конкурса могат да участват всички деца и ученици от 6-18 години:

• І-ва група от 6 до 10 години;

• ІІ-ра група от 11 до 14 години;

• ІІІ-та група от 15 до 18 години.Творбите трябва да са свързани с традиционни за Ямбол празници и обичаи от Коледа до Васильовден (Бъдни вечер, Рождество Христово – Коледа в семейството, коледари и сурвакари).Конкурсът се провежда в следните категории:

 Традиционни Ямболски сурвакници;

 Коледни погачи;

 Рисунки – максимален размер 35/50 см.;Всяка творба трябва да съдържа следната информация:- трите имена, възраст, учебно заведение и ръководител, телефон за връзка.Крайният срок за получаване на творбите е 10.12.2018 година на адрес:

гр. Ямбол, ул. „Търговска” № 27, Общински детски комплекс.Жури от специалисти ще оцени творбите. Ще бъдат присъдени I, II, III награда за всеки раздел и възрастова група. Наградените творби ще бъдат експонирани в „Коледна изложба-базар“.Награждаването и откриването на изложбата ще бъде на 19.12.2017 година от 10:00 часа във фоайето на голяма зала на Община Ямбол.Творбите на всички участници ще бъдат използвани в благотворителната кампания на Община Ямбол „Подай ръка, спаси живот“.За справки – телефони: 046/ 66-13-06 и 0877661333 – Директор,

0877661304 – А. Косинкова – ръководител на школа „Седмоцвет“.


Designed by ATKOM EOOD