Logo
Извънучилищните дейности - доброволен избор в свободното време.
НОВИНИ

Приемът за безплатните ИТ обучения на Училищна Телерик Академия в Ямбол се удължава до 20 октомври

Приемът за безплатните ИТ обучения на Училищна Телерик Академия в Ямбол се удължава до 20 октомвриУчениците могат да кандидатстват за програмата „Дигитални науки“ и да се подготвят за професиите на бъдещето
Ямбол, 13 октомври 2020 г. - Училищна Телерик Академия - най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас, обяви днес, че ще приема кандидатури на ученици в 4-7 клас за обучението си по дигитални науки в Ямбол до 20 октомври. Участието в ИТ програмата е безплатно, а кандидатстването за нея става през сайта на Училищна Телерик Академия /https://www.telerikacademy.com/school/.
Школа за 4-7 клас
С практическа насоченост и модерна програма, обучението „Дигитални науки“ подпомага кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация. Те научават какво стои зад новите технологии и как да ги управляват.
Обучението в Ямбол ще се провежда в Общински детски комплекс, с подкрепата на Община Ямбол, „Хидравлични Елементи и Системи“, „ОПКО Сис“, „Слънчо 99“, „ИМ Петролиум“ и Деница Тюфекчиева. То стартира от началото на ноември и ще продължи до юли 2021 г., а форматът (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи.
Кандидатстване и входен изпит
От кандидатите не се изискват предварителни познания по програмиране. Необходимо е да кандидатстват през сайта и да се явят на входен изпит онлайн до 20 октомври. Изпитът включва 30 логически задачи под формата на тест и е с продължителност 45 мин.
Подготовка за професиите на бъдещето
Интерактивните програми на Училищна Телерик Академия развиват креативността и логическото мислене на учениците и изграждат у тях дигитални компетенциии умения за решаване на проблеми. Придобитите познания са полезни за всички сфери на развитие и професии, включително и в един от най-перспективните сектори у нас -ИТ. След успешно завършване учениците получават сертификат от Училищна Телерик Академия, а през следващата учебна година могат да продължат обучението си в по-високо ниво или друга нейна програма. Повече информация за програмите може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия /https://www.telerikacademy.com/school/.
# # #
За допълнителна информация: telerikacademy.com/school или във Facebook facebook.com/TelerikAcademySchool.
За Училищна Телерик Академия
Училищна Телерик Академияе най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас в България. Нейната мисия е да подготвя следващите поколения за професиите на дигиталното бъдеще с интерактивни програми, достъпни за всички ученици
От създаването ѝ през 2010 г. до днес, тя е обучила над 12000 деца и младежи на възраст между 7 и 18 г. на програмиране и дигитални науки. Като въоръжава учениците с ключовите дигитални умения и развива тяхното логическо и креативно мислене, Училищна Телерик Академия им помага да се трансформират от консуматори на технологиите в техни създатели, търсени професионалисти и дигитални лидери.
Програмите се организират от Фондация „Телерик Академия“ и се провеждат с подкрепата на Фондация „Америка за България“, индивидуални и корпоративни дарители и в партньорство с местни организации, бизнеси и институции, осигуряващи зали за обученията. Научете повече на telerikacademy.com/school.
За контакт, Училищна Телерик Академия
Мадлен Димитрова Маркетинг сътрудник
Е: madlen@telerikacademy.com
Ина ДобриловаДиректор „Маркетинг и ПР“
Е: ina@telerikacademy.com

Designed by ATKOM EOOD