Logo
Извънучилищните дейности - доброволен избор в свободното време.
НОВИНИ

Годишни награди на Общински детски комплекс–Ямбол

Годишни награди на Общински детски комплекс–ЯмболНа 18 юни 2021 г. талантливите деца и ученици от формациите на ОДК-Ямбол бяха наградени за постигнати значими индивидуални или колективни награди в международни, национални и регионални състезания, конкурси и фестивали в областта на науката и технологиите, изкуствата и спорта. Грамоти и статуетки на отличените ученици връчиха Председателят на Общински съвет Ямбол, господин Антон Шиков и Директорът на ОДК-Ямбол, госпожа Илиана Илиева.
На основание Статута за морално и материално стимулиране на талантливи деца, ученици, учители, служители и родители на деца и ученици от Общински детски комплекс – Ямбол бяха наградени деца, ученици и формации:
Любомир Михайлов от Школата по китара беше награден за спечеленото второ място в първа възрастова група на Международния фестивал „Abanico“ – 2021 в София. За постижение от същия форум беше отличена и Илияна Колева – второ място във втора възрастова група.
От Школата по пиано бяха наградени за постигнати отлични резултати в раздел „Изпълнение на инструментална музика, пиано“ на Международния фестивал „Българска душа на Святата земя“, провел се в израелския град Бат Ям през 2020 година: Никол Андонова – второ място в четвърта възрастова група, Елиа Дросева – второ място във втора възрастова група, Берг Велиев – трето място във втора възрастова група, Моника Иванова – трето място, трета възрастова група.
Студио за народни танци при ОДК беше отличено за завоювано първо място на „Родило се преродило“ – гр. Ямбол, 2020, за втора награда от „С танц в сърцето“ – 2020, втора награда от „Ехо над Тунджа“- гр. Ямбол, 2020 и втора награда от „Родило се преродило“ – гр. Ямбол, 2021.
Мария Иванова от Студио за поп пеене беше наградена за отличията си от Ученическия фестивал „С песните на Европа“- първо място през 2020 година и второ място през 2021 година.
Ния Щерева от Студио за поп пеене беше отличена за второ място и поощрителна награда от същия фестивал през 2020 година и 2021 година.
Мария Георгиева от Школа „Седмоцвет“ получи награда, защото нейната рисунка беше отпечатана на картичка в благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“ на Община Ямбол.
Елена Касабова от същата школа беше отличена за спечелено първо място на Национален конкурс – изложба по приложно изкуство „Кукерландия“ и трето място на Национален конкурс „Морето не е само за една ваканция“.
Симеон Стоев от „Седмоцвет“ получи награда за класирането на първо място на Национален конкурс „С очите си видях бедата“.
Второто място на Рая Челебиева на Областен конкурс „От коледа до Васильовден“ и донесе отличие от ОДК.
Анна Георгиева беше отличена за третото място на Национален конкурс „Св. Трифон Зарезан“.
Моника Главчева и Благовеста Александрова бяха наградени за спечелено първо място на Национален конкурс – изложба по приложно изкуство „Кукерландия“, а Александра Панова - за трето място на същия форум.
Фолклорна група „Зорница“ получи отличие за спечелено първо място на Международен фестивал „Пъстра плетеница“ в Бухово през 2020 година и за две специални награди от „Слънцето в теб и в мен“ и от „Ямбол пее и танцува“ на НЧ „Умение-2003“ – Ямбол през миналата година.
Участниците в групата бяха отличени и за индивидуални награди.
Росица Аладжова получи награда за миналогодишното трето място от „Родило се, преродило“ на НЧ „Зора-1945“ – Ямбол.
Първото място на Камелия Енева в Бузовград през миналата година и донесе награда.
Виктория Манева беше наградена за третото място на „Родило се преродило“ през 2020 година.
Росица Аладжова, Камелия Енева, Цветозара Колева, Виктория Манева и Габриела Банкова бяха отличени и заради двете специални награди от „Слънцето в теб и в мен“ и от „Ямбол пее и танцува“.
Деца от Школата по пиано и Школата по китара при Общински детски комплекс – Ямбол поздравиха публиката с класически изпълнения. Ния Щерева от Студиото за поп пеене изпя „Пътят“, а Фолклорна група „Зорница“ изпълни „Чичовите конье“.
Празникът завърши с пожелания за весело лято и с обещание за среща в началото на следващата учебна година с нови творчески идеи и вдъхновение!


Designed by ATKOM EOOD