Logo
Извънучилищните дейности - доброволен избор в свободното време.


КАЛЕНДАРЕН ПЛАН

Назад към Календарен план

Дейност: Областен конкурс-изложба по приложно и изобразително изкуство "От Коледа до Васильовден"


Във връзка с коледните празници, Общински детски комплекс-Ямбол организира областен конкурс - изложба по приложно и изобразително изкуство „От Коледа до Васильовден”.

Конкурсът се провежда всяка година и има за цел да съхрани и популяризира българските народни обичаи, да стимулира интереса на участниците към богатото наследство на народното приложно изкуство и творчество.РЕГЛАМЕНТ:В конкурса могат да участват всички деца от 6-18 години:

- І-ва група на 6 години;

- ІІ-ра група от 7 до 10 години;

• ІІІ-та група от 11 до 14 години;

• ІV-та група от 15 до 18 години.Творбите трябва да са свързани с традиционни за Ямбол празници и обичаи от Коледа до Васильовден (Бъдни вечер, Рождество Христово – Коледа в семейството, коледари и сурвакари).Конкурсът се провежда в следните категории:

 Традиционни Ямболски сурвакници /не по-голяма от 100 см./;

 Модна илюстрация на традиционна Ямболска носия /женска или мъжка/ - рисунка, апликация, колаж. Формат А4, материали и техники - по избор;

 Рисунка – максимален размер 35/50 см. материали по избор.Всяка творба трябва да съдържа следната информация:- трите имена, клас и възраст, училище/школа, ръководител, телефон за връзка и заявление за предоставяне на лични данни от родител.Крайният срок за получаване на творбите е 15.12.2023 година на адрес:

гр. Ямбол, ул. „Търговска” № 27, Общински детски комплекс.

Жури от специалисти ще оцени творбите. Ще бъдат присъдени I, II, III награда за всеки раздел и възрастова група. Наградените творби ще бъдат експонирани в изложба, а останалите - върнати от 08.01 до 12.01.2024 г. Невзетите остават във фонда на ОДК.

Церемонията по награждаването ще се състои на 10 януари 2024 г. /сряда/ от 17:30 ч. в ОДК-Ямбол.

За справки – телефони: 0877661333 – Директор,

0877661304 – Ангелина Косинкова – старши учител изобразително и приложно изкуство.


Designed by ATKOM EOOD