Logo
НОВИНИ

Детски коледарски празник и съпътстващи прояви

Детски коледарски празник и съпътстващи прояви10 коледарски групи от седем детски градини, две училища и група от читалище „Зора“ в Ямбол се включиха в ХVІ – я Детски коледарски празник. Традиционно Община Ямбол, ОДК – Ямбол и ОП Туризъм и култура организират празника за детските коледарски групи с цел стимулиране и популяризиране на уникалната традиция на танцуващите коледари.O
Детският коледарски празник бе съпътстван от благотворителен базар, в който се включиха и децата от школа „Седмоцвет“ при ОДК с изработени картички и други празнични аксесоари. Събраните средства от базара са внесени във фонда на Коледната благотворителна кампания на община Ямбол „Подай ръка – спаси живот“.
Участниците и гостите на детския коледарски празник имаха възможност да разгледат изложбата „От Коледа до Васильовден“, която се организира ежегодно от Общински детски комплекс. Отличените деца и ученици получиха награди от зам. кмета на Община Ямбол Енчо Керязов и директора на ОДК – г-жа Елица Главчева.
С много цветно настроение и детски усмивки премина и представянето на детските коледарски групи в Зрителната зала на Общината. Празникът няма конкурсен характер, а има за цел детските групи да представят максимално близо до автентичния му вид характерния за Ямбол начин на коледуване - с песни, наричания и специфичния за страната ни коледарски танц-буенек.


Designed by ATKOM EOOD